Home
Contact
Contact opnemen
Twitter
Facebook
LinkedIn

Cursusaanbod Chateau Melay

 

Op het chateau worden naast een inspirerende fotocursus door Ben Kruijsen in totaal 7 verschillende weken beeldhouwen  door Adriaan Seelen gegeven.

Cursus beeldhouwen 2017

Onder leiding van de bekende beeldhouwer Adriaan Seelen worden er dit jaar in totaal 7 cursusweken georganiseerd op Chateau Melay.

Na informatie over de steen en kennismaking met het beeldhouwgereedschap gaat u zelf een stuk natuursteen bewerken. Er wordt voornamelijk gewerkt in 'Euville', een Franse natuursteensoort die vrij eenvoudig met hamer en beitel te bewerken is. Ook andere steensoorten zijn verkrijgbaar. Gereedschap is aanwezig.Door de gesprekken met uw docent en de medecursisten, en door technische assistentie ontstaat een proces waarin creativiteit en doorzettingsvermogen u naar een boeiend eindresultaat leiden. 

De cursus start op zondagmiddag om 17.00 uur en eindigt zaterdag na het ontbijt. Van maandag tot en met vrijdag zijn de cursustijden van 9.00 uur tot 13.00 uur.'s Middags en 's avonds kan er doorgewerkt worden. Natuurlijk is er dan ook de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of te relaxen in de tuin. 

Iedere vrijdag aan het eind van de cursus is er onder het genot van een drankje een kleine expositie waarvoor de dorpsbewoners waaronder Fransen, Nederlanders, Duitsers en Engelsen zijn uitgenodigd.  

CURSUSDATA 2017

Week data 2017 docent
Wk 22 28 mei - 03 juni Adriaan Seelen
Wk 23 04  juni - 10 juni Adriaan Seelen
Wk 26 25 juni - 01 juli Paul van Laere
Wk 28 09  juli - 15 juli Adriaan Seelen
Wk 30 23 juli - 29 juli Adriaan Seelen
Wk 31 30 juli - 05 aug Adriaan Seelen
Wk 35 27 aug - 02 sep Gerard van Rooij


  

     
       
       
       
       
       
       
       
       
       

 

Kosten

Cursus plus kamer met badkamer: € 610,-
Cursus plus kamer met gedeelde badkamer: € 590,-
Toeslag eenpersoonskamer: € 75,-
Toeslag bij weekendverblijf (een extra overnachting met ontbijt): € 55,- 

 Voor meer informatie of inschrijven:  Beeldhouwcursussen Chateau Melay Frankrijk 

  http://www.adriaanseelen.nl/assets/images/achtergrond/08.Contact.jpg 

 

Fotocursus onder leiding van Ben Kruijsen

 

Van 8 tot 14 mei 2016 organiseert Ben Kruijsen weer een fotocursus in de Haute-Marne nabij de Vogezen. De cursus focust op natuur en landschap.
De cursus start zondag 8 mei om 17.00 en de cursus eindigt na het ontbijt op zaterdag 14 mei 2016. Centraal in deze cursus staat het thema natuur en landschap. Daar is met gemak een fotografieweek aan te besteden. Wie kent niet het verschijnsel dat een prachtig landschap op de foto niet heeft opgeleverd wat je ervan verwacht. Daar gaan we aandacht aan besteden. Lijnen en vlakken in het landschap en bijzondere accenten kunnen bijdragen aan een fantastische landschapsfoto die wow-gevoelens oproept. We bezoeken een bloemrijk hooiland met veel insecten en orchideeen, we gaan rondkijken in het koolzaadlandschap in de omgeving en bezoeken de wonderschone kalkbron La Tufiere de Rolampont en nog veel meer. Voor macrofotografie wordt ruim plaats ingewonnen.
Voor meer informatie en aanmelding zie onder "weekcursus in Frankrijk". Bij voldoende belangstelling wordt een partnerprogramma georganiseerd onder leiding van kunstenares/ schrijfster Ada Krowinkel.

 

Bij opgave van de cursist wordt voor de cursus een vaste prijs in rekening gebracht. Deze bedraagt € 240,-. Na overmaking van dit bedrag nemen Simon en Marcia van Chateau Melay, contact op met de cursist voor de reservering van de (ruime) kasteelkamer, specifieke (dieet-) wensen en de verblijfskosten die varieren van 310 tot 350 euro p.p. per week afhankelijk van het type kamer/ badkamer respectievelijk 1- of 2- persoons/ gedeeld of niet. De verblijfskosten vallen binnen een speciaal kasteelarrangement en gelden ook voor een meereizende partner. In de kosten voor het verblijf zijn alle maaltijden, koffie en thee en wijn bij het diner inbegrepen. Reiskosten vallen hierbuiten.

Klik hier voor de flyer

 

 

 

Website ontwerp: Designpro.nl | Optimalisatie door Z-IM.nl